Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

APIBIH | July 29, 2021

Scroll to top

Top

O nama

Asocijacija poker igrača Bosne i Hercegovina – APIBIH osnovana je , sa ciljem promovisanja pokera kao misaonog sporta bez ikakve diskriminacije prema rasi, polu, vjeri ili nesposobnosti.

Cilj APIBIH je da se ojačaju prisutni elementi vještine, talenta i odlučnosti za uspjeh u pokeru kao misaonoj sportskoj igri.

APIBIH podstiče, pomaže i daje podršku igračima i poker udruženjima širom zemlje u cilju poboljšanja statusa pokera i usmjeravanjem ka kategoriji misaonog sporta.

Cilj APIBIH je profesionalizacija i organizacija poker turnira širom zemlje i uspostavljanje određenih standarda koji će se primjenjivati kao model za organizaciju poker takmičenja.

APIBIH održava odnose sa medijima i dobrotvornim organizacijama, pruža informacije za sve članove i zastupa interese poker zajednice u BiH. APIBIH za ostvarivanje svojih ciljeva nastoji da obezbijedi članstva u Međunarodnim organizacijama koje rade na razvoju i jačanju svjetske poker zajednice.

APIBIH kao punopravni član Međunarodne Poker Federacije ( International Federation of Poker – IFP ) sa pravom glasa i mjestom u kongresu IFP-a predstavlja najveći autoritet za takmičarski poker u Bosni i Hercegovini.